KLAARRR ... EN WEG

donderdag 16 maart 2023

 

 

 

 

verzenden 68-69 web L VP 16mrt22.jpg

 

ALLES IS DUURDER

BEHALVE BOB EVERS

 

Alles is vorig jaar duurder geworden. Echt álles? Nee hoor,
Zwarte Zwaan heeft geen last van aandeelhouders die gekieteld moeten worden,
Zwarte Zwaan houdt van regelmaat en prijsbeheersing. De prijs van een
Bob Evers was 14,99 euro en blijft dat.
Rond april verschijnen er drie delen en om het nog wat gekker te maken,
geeft Zwarte Zwaan nog korting ook.

 

 

BE 70 ‘Met gestolen geld naar Gibraltar’

BE 71 ‘Een postpakket voor Porto’

BE 72 ‘Fietspompen voor een fortuin’

 

 

BE 70. Hoe krijg je bijna een kwart miljoen aan euro’s veilig van Spanje naar Nederland als mannen in dienst van bouwbedrijf CostaPalaces je op de hielen zitten?
BE 71. Het geld dat de drie jongens hebben verdiend, is verstopt onder een betonplaat, maar daar blijkt later een vorkheftruck op geparkeerd.
BE 72. Dit is een boek, met Jan en Arie als middelpunt, zonder computers en mobiele telefoons, maar met telefooncellen en ouderwetse Hollandse guldens en dubbeltjes.

 

Actie

Wie de nieuwe delen alle drie tegelijk bestelt, betaalt geen 3 x 14,99 = 44,97, maar 40,97. Omdat ook de portokosten niet stijgen wordt het totaal 40,97 + 4 = 44,97 euro.

Let op: de korting geldt voor het wat minder dikke deel 72 ‘Fietspompen voor een fortuin’, maar alleen als je dit deel tegelijk met de delen 70 ‘Met gestolen geld naar Gibraltar’ en 71 ‘Een postpakket voor Porto’ bestelt.

Wie denkt: ik vind twee boeken genoeg en later toch ‘Fietspompen voor een fortuin’ wil hebben, betaalt dan 14,99 + portobijdrage = 18,99 euro.

 

Omdat het leven al duur genoeg is nóg een actie

De Actie 5 voor 4 wordt de Actie 6 voor 5.

Bestel 2 keer de delen 70-71-72  en je krijgt de tweede 72 gratis.

Het wordt dan 4 x 14,99 plus 10,99 plus 4 euro portobijdrage = 74,95 euro. 
NB De bijdrage van 4 euro porto (niet per boek maar per verzending) geldt alleen voor bezorging binnen Nederland. Wie in het buitenland woont, kan het beste eerst even mailen.

 

De voorverkoop begint nu. Wie bij mij (is Zwarte Zwaan) bestelt, krijgt de Bob Evers-delen met nummer en initialen. De volgorde waarin ik via de bank de namen binnenkrijg, is bepalend voor de nummering.

De boeken zullen zeker twee maanden alleen via uitgeverij Zwarte Zwaan te koop zijn. Omstreeks juni gaan we naar Bol.com.

 

Bestellen werkt als altijd:

- maak het verschuldigde bedrag over naar bankrekeningnummer
NL37 ABNA 0428 2040 66 ten name van P.J. de Zwaan, Meppel
- vermeld bij de betaling alsjeblieft je naam, volledige adres, postcode en de boeken die je wilt hebben, bijvoorbeeld ‘BE70-71-72’ of  ‘6voor5’.

(20 februari 2023)

 

 

 

ENTHOUSIAST 2

update 4 november 2022

 

En ook deel 41, Bakkeleien in een Berlijnse bios, is uit als e-boek : )

e-boek 37 tm 41 web BE 11nov22 04.jpg

ENTHOUSIAST 1

3 november 2022

 

Jazeker, de tijd vliegt: er zijn nu al vier ‘oude BE’s’ uit als e-boek.

Het gaat om de Zwarte Zwaan Bob Evers-delen 37, 38, 39 en 40.

En ClusterEffect/Davey Jones Publishing werkt enthousiast door.

 

 

E-BOEK

Alle Bob Evers-boeken vanaf deel 37 komen ook uit als e-boek. Begonnen is eind 2021 met de delen die door Zwarte Zwaan zijn uitgegeven.

De reeks 51 tot en met 67 is intussen verschenen, inclusief de twee verhalenboeken, de Extra’s. Nu wordt gewerkt aan de reeks 37 tot en met 50.

De e-boeken (epub) verschijnen bij ClusterEffect/Davey Jones Publishing. Ze zijn verkrijgbaar via de online boekhandel in download en via de streamingsdiensten.

LUISTERBOEK

De Bob Evers-boeken 51 tot en met 67 komen bovendien uit als luisterboek. Van deze reeks is nu ongeveer de helft klaar.

De luisterboeken verschijnen bij ClusterEffect/LuisterEffect. Deze zijn ook verkrijgbaar via de online boekhandel in download en via de streamingsdiensten.

(11 november 2022)

 

Bob Evers 51 tot en met 67 en Verhalenboeken

Deel 51, Clandestiene streken op een cruiseschip. Eerste deel van de Mexico-trilogie. Waarom wil een Mexicaanse inwoner van de USA illegaal terug naar zijn geboorteland? Hij kan er in elk geval beter niet een cruiseschip van pa Roos voor uitzoeken.
  De vierde druk is UITVERKOCHT.
Deel 52, Prijsschieten op een premiejager. In Mexico maken Jan, Bob en Arie jacht op een verstekeling die als twee druppels water lijkt op een onschuldig familielid. Een premiejager doet hetzelfde, met als gevolg botsingen en misverstanden in Santa Cruz en Acapulco.
   De derde druk is UITVERKOCHT.
Deel 53, Glorierijke missers in La Gloria. De ontknoping van de Mexico-trilogie speelt zich af in het dorpje La Gloria waar een groots opgezet feest op een gigantische manier uit de hand loopt en de jongens een val zetten waar al hun tegenstanders met open ogen in trappen.
  Tweede druk.
Deel 54, Dollemansrit met een Mighty Mite. Het verhaal speelt zich af in de Amerikaanse staat Pennsylvania waar Jan, Bob en Arie een opdracht van pa Evers uitvoeren. Een hoofdingenieur die in dienst is van Bobs vader, is al weken overstuur omdat zijn Mighty Mite is gestolen, een jeep die kort na de Tweede Wereldoorlog is ontwikkeld en waarvan er maar 3200 zijn gemaakt.
   UITVERKOCHT
Deel 55, De perikelen van kolonel Prins. Dit is het begin van een trilogie die zich in Nederland afspeelt, voornamelijk in het zuiden van het land. Marianne, de huishoudster van kolonel Prins, erft een huis in Odiliapeel. Als ze het huis wil bekijken, wordt ze weggestuurd door een man die ze nooit eerder heeft gezien. De drie jongens ontdekken dat de man heel wat redenen heeft om bezoekers te verjagen.
  UITVERKOCHT
Deel 56, Spektakelspel van Fons de Schilder. Het avontuur rond sigarettensmokkelaar Rafael Dupont, alias Fons de Schilder, neemt bizarre vormen aan als een complete ambulance wordt gestolen ... met de slapende jongens er in. Bob weet te ontsnappen, Jan en Arie worden gevangen gezet in een paardenstal.
Deel 57, Smokkelspoor van meneer Maik. Een vreemd heerschap duikt op. Hij beweert dat hij rechercheur is bij Europol en vertelt dat hij de illustere FBI-agent Jack Masters kent. Al gauw beginnen de jongens aan zijn woorden te twijfelen. Die twijfel bemoeilijkt in hoge mate de zoektocht naar schilder Rafael Dupont en Maikel Landleben, de neef van de huishoudster van kolonel Prins.
Deel 58, De magistrale misverstanden van J. Masters. Jan Prins, Bob Evers en Arie Roos willen naar Frankrijk, maar wordt Jan bij de grens met België gearresteerd. Heeft FBI-agent Jack Masters hem een gestolen auto laten kopen?
Deel 59, Ratzelraadsels bij het château de Faux. De jongens zijn in de Dordogne op zoek naar kunstvervalser Rafael Dupont, het oude maatje van Maikel Landleben die op de loop is voor de geheimzinnige Carolus Ratzel. Ze vinden niet Dupont, maar de kunstschilder vindt hen ... met de belegering van een kasteel als gevolg.
Deel 60,Schatgraven in een stationshal. De grote vraag is voor Jan, Bob en Arie: heeft kunstschilder Rafael Dupont ergens een schat verstopt, ja of nee? Vraag twee is natuurlijk: als de schat bestaat, waar is hij dan wel?
Deel 61, Het preppaleis van de Holenman. Ma Roos heeft een klusje: het verslepen van een piano van 200 kilo in Zwolle die van driehoog naar beneden moet. Daarna wil de nieuwe eigenaar de piano per se per bakfiets naar zijn preppaleis vervoeren.
Extra 2018, Botsingen met oude bekenden. Vier verhalen in dit eerste Verhalenboek. In drie ervan krijgen de jongens te maken met oude mede- en tegenstanders, in het laatste verhaal brengen ze een nacht door in een trekkerstent op een camping waar twee onweren tegen elkaar botsen.
Deel 62, De gouden greep van tante Ginny. De piano staat in een hol dat nog het meest op een ondergronds paleis lijkt, maar de oude eigenaar wil het instrument terug. Dat leidt tot een aaneenschakeling van botsingen en niet lang erna vallen er schoten bij paardenstallen waarin een vrouw gevangen gehouden wordt.
Deel 63, Deining rond een drafbaan. De strijd tegen Freek Oltman, oplichter, afperser en manipulator van wedstrijden met honden en paarden, spitst zich steeds meer toe op het bezit van een notitieboekje, dat in de piano was verborgen. De speurtocht brengt Jan, Bob en Arie naar een boerderij met gakganzen en een drafbaan waar verschillende partijen slag met elkaar leveren.
Extra 2019, Een trio en drie dubbele duo’s. Ook Het tweede Bob Evers Verhalenboek bevat vier verhalen. 1. ‘Een spoedklus voor ma Roos’, een Amsterdams avontuur met Jan en Arie. 2. ‘Een plunjezak verdwijnt’, waarin Bob en Arie in Missouri hun gestolen bagage opsporen. 3. ‘Opstootje in Little Odessa’, met Jan en Bob die worden aangereden vlak bij het befaamde Coney Island in New York. 4. ‘Met Gilcraft op Bermuda’, waar Jan, Bob en Arie een klusje opknappen voor een welbekende filmregisseur.
Deel 64, Bliksemacties bij de Buurserbeek. Jan en Bob krijgen een karweitje in de maag gesplitst: ga naar het zomerhuisje van een man die naar Chili is getrokken om olifanten te voederen en kalefater het op.  Het is rustig rond het Buurser huisje ... tot het nacht is.
Deel 65, Een opdracht van inspecteur Onge. Jan Prins wordt door de politie van zijn bed gelicht en meegenomen naar het hoofdbureau in Amsterdam. Daar wordt hij met de nek aangekeken tot duidelijk is dat niet hij, maar ene J. Prinz opgebracht had moeten worden. Toch wordt Jan niet per omgaande en na honderd excuses naar huis gebracht, want inspecteur Onge heeft een en ander met hem te verhapstukken.
Deel 66,  Valstrikken in en om een Veluwse Villa. Inspecteur Onge is luid en duidelijk: ‘Als jullie nog een keer verdwijnen van de plaats waar een misdrijf is gepleegd dan ...’ Waarna Jan, Bob en Arie er in Domburg meteen vandoor gaan nadat ze enkele personen hebben overmeesterd in een vakantiebungalow. Na een aanslag met een Dodge RAM belanden ze op de Veluwe bij een afgelegen huis met de naam La Villa dat beter Villa Valstrik had kunnen heten.
Deel 67, De Laarzenvrouw van Lerwick. Het leek zo’n goed idee: ‘We gaan plaatsen opzoeken waar we ooit waren, maar nooit de tijd hadden om op ons gemak rond te kijken en dat doen we zonder luxe en vooral: zonder avontuur.’ Dat lukt niet. De ondertitel op de achterkant van dit deel vat het samen met ‘Het  Groot Bob Evers Blunder en Blooper Boek’.
Deel 68, Koude kunstjes in Sausalito. Het moest er een keer van komen: een baan, niet hapsnap, maar met een zekere onontkoombare regelmaat. Niet in de fabriek van pa Evers in Pittsburgh, Pennsylvania. Niet op een schip van rederij Roos. Niet op kantoor. Niet ... Het werd uiteindelijk REP Research International: Roos Evers Prins, een onderzoeksbureau met een vestiging in de USA en een kantoor in Nederland. De drie vrienden zoeken dingen uit. 
Deel 69, Costaklussen in Marbella. Op de avond dat Marianne voor taart zorgt om te vieren dat het nieuwe kantoor van REP Research International zo goed als klaar is, bonkt een vrouw op de deur. Ze zegt dat ze wordt gevolgd door twee mannen. Als ze tot rust is gekomen wil ze naar huis. Te voet, in haar eentje. Enkele minuten nadat de vrouw is vertrokken mist Arie iets wat hij hard nodig heeft voor een onderzoek. Deze klus leidt naar Marbella aan de Costa del Sol, waar een ploeg decorbouwers in nauwelijks meer dan een etmaal een rij nep-huizen moet optrekken.

Wie bij uitgeverij Zwarte Zwaan bestelt, betaalt voor één boek 14,99 plus 4 euro porto is 18,99 euro. Let wel: het gaat om 4 euro per bezorging in Nederland. Twee boeken kosten je dus twee keer 14,99 is 29,98 plus 4 euro is 33,98 euro. 
Alle BE-boeken die rechtstreeks door particulieren bij Zwarte Zwaan worden besteld, krijgen een nummer en initialen.
De herdrukken van de delen 52 en 53 vormen een uitzondering. Ze kosten per deel binnen Nederland 19,99 euro (plus porto).
De herdrukken die rechtstreeks door particulieren bij Zwarte Zwaan worden besteld, krijgen geen nummer maar wel initialen.
Een uitzondering vormen ook de BE Extra 2018 en 2019: Het eerste Bob Evers Verhalenboek ‘Botsingen met oude bekenden’ en Het tweede Bob Evers Verhalenboek ‘Een trio en drie dubbele duo’s’. Deze boeken kosten 11,99 per stuk. Een setje kost (binnen Nederland) dus 23,98 plus 4 euro porto is 27,98 euro. De Verhalenboeken die rechtstreeks door particulieren bij Zwarte Zwaan worden besteld, krijgen zowel een nummer als initialen.


Bestellen in Nederland gaat als volgt. Maak het verschuldigde bedrag voor boeken plus porto over naar bankrekeningnummer NL37 ABNA 0428 2040 66 ten name van P.J. de Zwaan, Meppel (BIC: ABNANL2A). Vermeld bij de betaling je naam, volledige adres met postcode en het nummer/de nummers van de boeken die je wilt hebben.
Wie in het buitenland woont, kan het beste eerst even mailen: zwarte-zwaan@kpnmail.nl
De boeken worden in de regel verzonden zodra de betaling is verschenen in het overzicht van de bank.


Nagenoeg alle boeken van Zwarte Zwaan zijn ook verkrijgbaar als e-boek en een aantal bovendien als luisterboek.
De e-boeken en de luisterboeken verschijnen bij respectievelijk ClusterEffect/Davey Jones Publishing en ClusterEffect/LuisterEffect. Ze zijn verkrijgbaar via de online boekhandel in download en via de streamingsdiensten. 


- Voor vragen over uitgeverij Zwarte Zwaan zie de faq op deze website.
- Wil je
op de hoogte blijven van onze uitgaven stuur dan een mailtje naar zwarte-zwaan@kpnmail.nl 
- Voor een overzicht van alle Bob Evers-boeken van Peter de Zwaan zie de pagina jeugd.
(9 september 2022)