JAAAAA   ze komen er aan!Deze week al liggen de nieuwe BE’s  bij je in de bus,

tenzij je in Finland, Griekenland of de USA woont.

Zwarte Zwaan, 8 maart 2021

 

De nieuwe Bob Evers-boeken in 2021Beste Bob Evers-liefhebber,

 

Uitgeverij Zwarte Zwaan komt rond april opnieuw met twee delen van de Bob Evers-serie:

 

Bob Evers deel 66 ‘Valstrikken in en om een Veluwse Villa’

en

Bob Evers deel 67 ‘De Laarzenvrouw van Lerwick’

 

In ‘Valstrikken ...’ is inspecteur Onge luid en duidelijk: ‘Als jullie nog een keer verdwijnen van de plaats waar een misdrijf is gepleegd dan ...’ Waarna Jan, Bob en Arie er in Domburg meteen vandoor gaan nadat ze enkele personen hebben overmeesterd in een vakantiebungalow. Na een aanslag met een Dodge RAM belanden ze op de Veluwe bij een afgelegen huis met de naam La Villa dat beter Villa Valstrik had kunnen heten.

In ‘De Laarzenvrouw ...’ leek het zo’n goed idee: ‘We gaan plaatsen opzoeken waar we ooit waren, maar nooit de tijd hadden om op ons gemak rond te kijken en dat doen we zonder luxe en vooral: zonder avontuur.’ Dat lukt niet. De ondertitel op de achterkant van dit deel vat het samen met ‘Het  Groot Bob Evers Blunder en Blooper Boek’.

 

Ook dit jaar is zo ongeveer alles weer duurder geworden behalve Bob Evers. De prijs van de boeken was en is 14,99 euro.

De portobijdrage is helaas wel hoger. Voor wie het gemist mocht hebben: de porto is begin dit jaar van 2 euro naar 3 euro gegaan.

De bijdrage geldt zoals altijd per bezorging, niet per boek. Dus: één boek kost 14,99 + 3 = 17,99 euro. Twee boeken kosten 2 x 14,99 + 3 = 32,98 euro.

NB De bijdrage van 3 euro porto geldt alleen voor wie in Nederland woont. Wie in het buitenland woont, kan het beste eerst even mailen.

 

De Actie 5 voor 4 is vooralsnog een blijvertje.
De actie is steeds gericht op de nieuwe boeken: wie 4 x 14,99 = 59,96 plus 3 euro porto = 62,96 euro overmaakt, krijgt dit jaar dus 2 keer deel 66 en 2 keer deel 67,

plus, naar keuze,
een gratis deel 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, Extra 2018, Extra 2019 of Kreukelzone. 

Vermeld je keus door bij de betaling te zetten: ‘plus 56’, ‘plus 57’, ‘plus 58’ enzovoort, ‘plus Ext18’, ‘plus Ext19’ of ‘plus Kreuk’. 

NB Ook hier geldt de bijdrage van 3 euro porto alleen voor wie in Nederland woont; wie in het buitenland woont, kan het beste eerst mailen.

 

De voorverkoop begint nu. Wie bij mij (is Zwarte Zwaan) bestelt, krijgt de Bob Evers-delen met nummer en initialen. Wie snel betaalt, krijgt dus een laag nummer. De volgorde waarin ik via de bank de namen binnenkrijg, is bepalend.

De boeken zullen zeker twee maanden alleen via uitgeverij Zwarte Zwaan te koop zijn. Omstreeks juni gaan we naar Bol.com, rond september naar de boekhandel.

 

Bestellen werkt op de bekende manier:

- maak het verschuldigde bedrag over naar bankrekeningnummer

NL37 ABNA 0428 2040 66 ten name van P.J. de Zwaan, Meppel

- vermeld bij de betaling alsjeblieft je naam, adres, postcode en de boeken die je wilt hebben, bijvoorbeeld ‘BE66-67’ of  ‘5voor4 plus  ... (boeknr)’.

 

PS De delen BE 51 tot en met BE 53 vallen niet onder de actie Actie 5 voor 4, omdat ze zeer beperkt voorradig zijn.

 

Herdrukken delen 51, 52 en 53


De delen 51, 52 en 53 waren uitverkocht. Omdat de boeken een trilogie vormen, hebben we Clandestiene streken op een cruiseschip, Prijsschieten op een premiejager en Glorierijke missers in La Gloria laten herdrukken. Deel 51 heeft nu zijn vierde druk, deel 52 zijn derde en deel 53 zijn tweede. 
Omdat herdrukken in betrekkelijk kleine aantallen duur is, is de prijs van deze boeken 19,99 euro per stuk. 
Zie de herdrukken vooral als service: ze voorkomen dat je een tamelijk idioot bedrag moet betalen als je een deel te pakken wilt krijgen via internet. 
NB: de belangstelling voor deze herdrukken is zo groot dat we nog maar één setje van drie boeken (dus 51, 52 en 53) per persoon leveren.

Bestellen werkt als volgt:
- maak 59,97 plus 3 euro porto is 62,97 euro over naar bankrekeningnummer
NL37 ABNA 0428 2040 66 ten name van P.J. de Zwaan, Meppel
- vermeld bij de betaling je naam, adres en postcode
De boeken worden verzonden zonder nummer maar met initialen.
NB De bijdrage van 3 euro porto (per bezorging) geldt alleen voor wie in Nederland woont. Wie in het buitenland woont, kan het beste eerst even mailen.

Bob Evers 51 tot en met 65 en Verhalenboeken

Deel 51, Clandestiene streken op een cruiseschip. Eerste deel van de Mexico-trilogie. Waarom wil een Mexicaanse inwoner van de USA illegaal terug naar zijn geboorteland? Hij kan er in elk geval beter niet een cruiseschip van pa Roos voor uitzoeken.
   Vierde druk.
Deel 52, Prijsschieten op een premiejager. In Mexico maken Jan, Bob en Arie jacht op een verstekeling die als twee druppels water lijkt op een onschuldig familielid. Een premiejager doet hetzelfde, met als gevolg botsingen en misverstanden in Santa Cruz en Acapulco.
   Derde druk.
Deel 53, Glorierijke missers in La Gloria. De ontknoping van de Mexico-trilogie speelt zich af in het dorpje La Gloria waar een groots opgezet feest op een gigantische manier uit de hand loopt en de jongens een val zetten waar al hun tegenstanders met open ogen in trappen.
  Tweede druk.
Deel 54, Dollemansrit met een Mighty Mite. Het verhaal speelt zich af in de Amerikaanse staat Pennsylvania waar Jan, Bob en Arie een opdracht van pa Evers uitvoeren. Een hoofdingenieur die in dienst is van Bobs vader, is al weken overstuur omdat zijn Mighty Mite is gestolen, een jeep die kort na de Tweede Wereldoorlog is ontwikkeld en waarvan er maar 3200 zijn gemaakt.
Deel 55, De perikelen van kolonel Prins. Dit is het begin van een trilogie die zich in Nederland afspeelt, voornamelijk in het zuiden van het land. Marianne, de huishoudster van kolonel Prins, erft een huis in Odiliapeel. Als ze het huis wil bekijken, wordt ze weggestuurd door een man die ze nooit eerder heeft gezien. De drie jongens ontdekken dat de man heel wat redenen heeft om bezoekers te verjagen. 
Deel 56, Spektakelspel van Fons de Schilder. Het avontuur rond sigarettensmokkelaar Rafael Dupont, alias Fons de Schilder, neemt bizarre vormen aan als een complete ambulance wordt gestolen ... met de slapende jongens er in. Bob weet te ontsnappen, Jan en Arie worden gevangen gezet in een paardenstal.
Deel 57, Smokkelspoor van meneer Maik. Een vreemd heerschap duikt op. Hij beweert dat hij rechercheur is bij Europol en vertelt dat hij de illustere FBI-agent Jack Masters kent. Al gauw beginnen de jongens aan zijn woorden te twijfelen. Die twijfel bemoeilijkt in hoge mate de zoektocht naar schilder Rafael Dupont en Maikel Landleben, de neef van de huishoudster van kolonel Prins.
Deel 58, De magistrale misverstanden van J. Masters. Jan Prins, Bob Evers en Arie Roos willen naar Frankrijk, maar wordt Jan bij de grens met België gearresteerd. Heeft FBI-agent Jack Masters hem een gestolen auto laten kopen?
Deel 59, Ratzelraadsels bij het château de Faux. De jongens zijn in de Dordogne op zoek naar kunstvervalser Rafael Dupont, het oude maatje van Maikel Landleben die op de loop is voor de geheimzinnige Carolus Ratzel. Ze vinden niet Dupont, maar de kunstschilder vindt hen ... met de belegering van een kasteel als gevolg.
Deel 60,Schatgraven in een stationshal. De grote vraag is voor Jan, Bob en Arie: heeft kunstschilder Rafael Dupont ergens een schat verstopt, ja of nee? Vraag twee is natuurlijk: als de schat bestaat, waar is hij dan wel?
Deel 61, Het preppaleis van de Holenman. Ma Roos heeft een klusje: het verslepen van een piano van 200 kilo in Zwolle die van driehoog naar beneden moet. Daarna wil de nieuwe eigenaar de piano per se per bakfiets naar zijn preppaleis vervoeren.
Extra 2018, Botsingen met oude bekenden. Vier verhalen in dit eerste Verhalenboek. In drie ervan krijgen de jongens te maken met oude mede- en tegenstanders, in het laatste verhaal brengen ze een nacht door in een trekkerstent op een camping waar twee onweren tegen elkaar botsen.
Deel 62, De gouden greep van tante Ginny. De piano staat in een hol dat nog het meest op een ondergronds paleis lijkt, maar de oude eigenaar wil het instrument terug. Dat leidt tot een aaneenschakeling van botsingen en niet lang erna vallen er schoten bij paardenstallen waarin een vrouw gevangen gehouden wordt.
Deel 63, Deining rond een drafbaan. De strijd tegen Freek Oltman, oplichter, afperser en manipulator van wedstrijden met honden en paarden, spitst zich steeds meer toe op het bezit van een notitieboekje, dat in de piano was verborgen. De speurtocht brengt Jan, Bob en Arie naar een boerderij met gakganzen en een drafbaan waar verschillende partijen slag met elkaar leveren.
Extra 2019, Een trio en drie dubbele duo’s. Ook Het tweede Bob Evers Verhalenboek bevat vier verhalen. 1. ‘Een spoedklus voor ma Roos’, een Amsterdams avontuur met Jan en Arie. 2. ‘Een plunjezak verdwijnt’, waarin Bob en Arie in Missouri hun gestolen bagage opsporen. 3. ‘Opstootje in Little Odessa’, met Jan en Bob die worden aangereden vlak bij het befaamde Coney Island in New York. 4. ‘Met Gilcraft op Bermuda’, waar Jan, Bob en Arie een klusje opknappen voor een welbekende filmregisseur.
Deel 64, Bliksemacties bij de Buurserbeek. Jan en Bob krijgen een karweitje in de maag gesplitst: ga naar het zomerhuisje van een man die naar Chili is getrokken om olifanten te voederen en kalefater het op.  Het is rustig rond het Buurser huisje ... tot het nacht is.
Deel 65, Een opdracht van inspecteur Onge. Jan Prins wordt door de politie van zijn bed gelicht en meegenomen naar het hoofdbureau in Amsterdam. Daar wordt hij met de nek aangekeken tot duidelijk is dat niet hij, maar ene J. Prinz opgebracht had moeten worden. Toch wordt Jan niet per omgaande en na honderd excuses naar huis gebracht, want inspecteur Onge heeft een en ander met hem te verhapstukken.


Wie
bij uitgeverij Zwarte Zwaan bestelt, betaalt voor één boek 14,99 plus 3 euro porto is 17,99 euro. Let wel: het gaat om 3 euro per bezorging in Nederland. Twee boeken kosten je dus twee keer 14,99 is 29,98 plus 3 euro is 32,98 euro. Vanaf tien boeken zijn er geen portokosten.
Alle BE-boeken die rechtstreeks door particulieren bij Zwarte Zwaan worden besteld, krijgen een nummer en initialen.
De herdrukken van de delen 51, 52 en 53 vormen een uitzondering. Omdat herdrukken in betrekkelijk kleine aantallen duur is, is de prijs van deze delen 19,99 euro per boek. Een set kost (binnen Nederland) dus 59,97 plus 3 euro porto is 62,97 euro.
De herdrukken die rechtstreeks door particulieren bij Zwarte Zwaan worden besteld, krijgen geen nummer maar wel initialen.
Een uitzondering vormen ook de BE Extra 2018 en 2019: Het eerste Bob Evers Verhalenboek ‘Botsingen met oude bekenden’ en Het tweede Bob Evers Verhalenboek ‘Een trio en drie dubbele duo’s’. Deze boeken kosten minder: 11,99 per stuk. Een setje kost (binnen Nederland) dus 23,98 plus 3 euro porto is 26,98 euro.
De Verhalenboeken die rechtstreeks door particulieren bij Zwarte Zwaan worden besteld, krijgen zowel een nummer als initialen.

Bestellen in Nederland gaat als volgt. Maak het verschuldigde bedrag voor boeken plus porto over naar bankrekeningnummer NL37 ABNA 0428 2040 66 ten name van P.J. de Zwaan, Meppel (BIC: ABNANL2A). Vermeld bij de betaling je naam, adres, postcode en het nummer/de nummers van de boeken die je wilt hebben.
Wie in het buitenland woont, kan het beste eerst even mailen: zwarte-zwaan@kpnmail.nl
De boeken worden in de regel verzonden zodra de betaling is verschenen in het overzicht van de bank.


- Voor vragen over uitgeverij Zwarte Zwaan zie de faq op deze website.
- Wil je
op de hoogte blijven van onze uitgaven stuur dan een mailtje naar zwarte-zwaan@kpnmail.nl 
- Voor een overzicht van alle Bob Evers-boeken van Peter de Zwaan zie de pagina jeugd.