Laatste update 6 juli 2018 

 

Drie keer Bob Evers, nu ook bij Bol.comUitgeverij Zwarte Zwaan heeft in april 2018 drie boeken uitgebracht: twee delen van de Bob Evers-serie plus het eerste Bob Evers Verhalenboek.

Bob Evers deel 60: Schatgraven in een stationshal
Bob Evers deel 61: Het preppaleis van de Holenman
en Bob Evers Extra: Het eerste Bob Evers Verhalenboek
Botsingen met oude bekenden

In Schatgraven in een stationshal is de vraag voor Jan, Bob en Arie: heeft kunstschilder Rafael Dupont ergens een schat verstopt, ja of nee? Vraag twee is natuurlijk: als de schat bestaat, waar is hij dan wel?
In Het preppaleis van de Holenman heeft ma Roos een klusje: het verslepen van een piano van 200 kilo in Zwolle die van driehoog naar beneden moet. Daarna wil de nieuwe eigenaar de piano per se per bakfiets naar zijn preppaleis vervoeren.
In Botsingen met oude bekenden staan vier verhalen. In drie ervan krijgen de jongens te maken met oude mede- en tegenstanders, in het laatste verhaal brengen ze een nacht door in een trekkerstent op een camping waar twee onweren tegen elkaar botsen.


De prijs
van de Bob Evers-delen is onveranderd 14,99 euro. Per verzending komt daar, net als vorig jaar, 1 euro porto bij.
Dus: één boek kost 14,99 + 1 = 15,99 euro. Twee boeken kosten 2 x 14,99 + 1 = 30,98 euro. Twee boeken plus de BE Extra kosten 42,97 euro.
Je leest het goed: de prijs van Het eerste Bob Evers Verhalenboek ‘Botsingen met oude bekenden’ is slechts 11,99 euro. 
NB De bijdrage van 1 euro geldt alleen voor wie in Nederland woont. Wie in het buitenland woont, kan het beste eerst even mailen.

Actie 5 voor 4
Wie 4 keer 14,99 is 59,96 euro overmaakt, krijgt 2 keer deel 60 en 2 keer deel 61,
plus, naar keuze, een gratis deel 54, 55, 56, 57, 58, 59 of Kreukelzone.
Vermeld je keus door bij de betaling te zetten: ‘plus 54’, ‘plus 55’, ‘plus 56’, ‘plus 57’,  ‘plus 58’, ‘plus 59’ of ‘plus Kreuk’.
Er zijn bij deze actie binnen Nederland geen portokosten. Ook hier geldt: wie in het buitenland woont, kan het beste eerst even mailen.

Verkoop. Wie bij mij (is Zwarte Zwaan) bestelt, krijgt de boeken met nummer en initialen; een handtekening lukt niet, zie de column in de Bob Evers Nieuwsbrief 50.
Ze zijn inmiddels ook verkrijgbaar via Bol.com. Rond augustus gaan we via het CB (Centraal Boekhuis) naar de boekhandel.

Bestellen werkt als volgt.
Maak het verschuldigde bedrag over naar bankrekeningnummer NL37 ABNA 0428 2040 66 ten name van P.J. de Zwaan, Meppel.
Vermeld bij de betaling je naam, adres, postcode en de boeken die je wilt hebben, bijvoorbeeld ‘60-61-Extra’. 

 

Vijf boeken in de 'Canon'

De redactie van Hebban.nl (Sander Verheijen en Peter Kuijt) heeft in 2017 een 'Canon van de Nederlandstalige misdaadliteratuur' samengesteld: een lijst van 77 boeken met het beste wat Nederlandse en Vlaamse thrillerauteurs bieden. Hierop staan vijf van mijn boeken.

2.   Een keel van glas (weer verkrijgbaar)
11. Het alibibureau (weer verkrijgbaar)
37. De klusjesman
42. De voeder
64. Dietz 

 

Kreukelzone

In april 2017 verscheen bij uitgeverij Zwarte Zwaan het cadeauboek Kreukelzone. In Kreukelzone zijn 52 columns gebundeld over ouder worden. Het gaat om de andere kant van het ouder worden: de kant zonder vreselijke ziektes, maar met kleine ongemakken, ergernissen en gekkigheden waar soms over te treuren valt, maar vaker om te grinniken of op z’n minst te glimlachen. Het cadeauboek kost 9,95 euro.                                

Bestellen werkt als volgt.
Maak het verschuldigde bedrag over naar bankrekeningnr. NL37 ABNA 0428 2040 66 ten name van P.J. de Zwaan, Meppel (BIC: ABNANL2A). Vermeld bij de betaling je naam, adres, postcode en 'Kreuk'. 

  

Bob Evers 51 tot en met 59

Deel 51, Clandestiene streken op een cruiseschip. Eerste deel van de Mexico-trilogie. Waarom wil een Mexicaanse inwoner van de USA illegaal terug naar zijn geboorteland? Hij kan er in elk geval beter niet een cruiseschip van pa Roos voor uitzoeken.
   De derde druk is uitverkocht. We hebben op dit moment geen plannen voor een vierde druk, maar ... een enkele keer kunnen we de hand leggen op een Clandestiene. Meestal is het een tweede of een derde druk. Daar doen we dan een liefhebber een plezier mee.
Deel 52, Prijsschieten op een premiejager. In Mexico maken Jan, Bob en Arie jacht op een verstekeling die als twee druppels water lijkt op een onschuldig familielid. Een premiejager doet hetzelfde, met als gevolg botsingen en misverstanden in Santa Cruz en Acapulco.
    Prijsschieten is bijna uitverkocht. We hebben nog een klein aantal exemplaren beschikbaar voor particuliere liefhebbers die pas nu hebben ontdekt dat de serie wordt voortgezet en die de nieuwe boeken willen hebben (tot en met de delen 60-61-Extra).
Deel 53, Glorierijke missers in La Gloria. De ontknoping van de Mexico-trilogie speelt zich af in het dorpje La Gloria waar een groots opgezet feest op een gigantische manier uit de hand loopt en de jongens een val zetten waar al hun tegenstanders met open ogen in trappen.
Deel 54, Dollemansrit met een Mighty Mite. Het verhaal speelt zich af in de Amerikaanse staat Pennsylvania waar Jan, Bob en Arie een opdracht van pa Evers uitvoeren. Een hoofdingenieur die in dienst is van Bobs vader, is al weken overstuur omdat zijn Mighty Mite is gestolen, een jeep die kort na de Tweede Wereldoorlog is ontwikkeld en waarvan er maar 3200 zijn gemaakt.
Deel 55, De perikelen van kolonel Prins. Dit is het begin van een trilogie die zich in Nederland afspeelt, voornamelijk in het zuiden van het land. Marianne, de huishoudster van kolonel Prins, erft een huis in Odiliapeel. Als ze het huis wil bekijken, wordt ze weggestuurd door een man die ze nooit eerder heeft gezien. De drie jongens ontdekken dat de man heel wat redenen heeft om bezoekers te verjagen. 
Deel 56, Spektakelspel van Fons de Schilder. Het avontuur rond sigarettensmokkelaar Rafael Dupont, alias Fons de Schilder, neemt bizarre vormen aan als een complete ambulance wordt gestolen ... met de slapende jongens er in. Bob weet te ontsnappen, Jan en Arie worden gevangen gezet in een paardenstal.
Deel 57, Smokkelspoor van meneer Maik. Een vreemd heerschap duikt op. Hij beweert dat hij rechercheur is bij Europol en vertelt dat hij de illustere FBI-agent Jack Masters kent. Al gauw beginnen de jongens aan zijn woorden te twijfelen. Die twijfel bemoeilijkt in hoge mate de zoektocht naar schilder Rafael Dupont en Maikel Landleben, de neef van de huishoudster van kolonel Prins.
Deel 58, De magistrale misverstanden van J. Masters. Jan Prins, Bob Evers en Arie Roos willen naar Frankrijk, maar wordt Jan bij de grens met België gearresteerd. Heeft FBI-agent Jack Masters hem een gestolen auto laten kopen?
Deel 59, Ratzelraadsels bij het château de Faux. De jongens zijn in de Dordogne op zoek naar kunstvervalser Rafael Dupont, het oude maatje van Maikel Landleben die op de loop is voor de geheimzinnige Carolus Ratzel. Ze vinden niet Dupont, maar de kunstschilder vindt hen ... met de belegering van een kasteel als gevolg.

 

Wie bij uitgeverij Zwarte Zwaan bestelt, betaalt voor één boek 14,99 plus 1 euro verzendkosten is 15,99 euro. Let wel: het gaat om 1 euro per bestelling in Nederland. Twee boeken kosten je dus twee keer 14,99 is 29,98 plus 1 euro verzendkosten is 30,98 euro. Vanaf tien boeken zijn er geen verzendkosten. Alle BE-boeken die rechtstreeks door particulieren bij Zwarte Zwaan worden besteld, krijgen een nummer en initialen.
Bestellen in Nederland gaat als volgt. Maak 14,99 per boek plus 1 euro per verzending over naar bankrekeningnummer NL37 ABNA 0428 2040 66 ten name van P.J. de Zwaan, Meppel (BIC: ABNANL2A). Vermeld bij de betaling je naam, adres, postcode en het nummer van het boek dat je wilt hebben. Wie in het buitenland woont, kan het beste eerst even mailen: zwarte-zwaan@kpnmail.nl

Voor vragen over uitgeverij Zwarte Zwaan zie de faq op deze website.
Wil je
op de hoogte blijven van onze uitgaven stuur dan een mailtje  naar zwarte-zwaan@kpnmail.nl 

 

Niksigheid: invallen en notities

Op de pagina Niksigheid vind je invallen en notities. Nieuw: Rente  (juli '18) 
 

Columns

 • Gavin Lyall (juni '18)
 • Langzamer (april '18)
 • Honderden per jaar (april '18)
 • Een leechildje (april '18)
 • Rechten (maart '18)
 • Masterclassen extra (februari '18)
 • We mogen niet klagen (februari '18)
 • Verbond van Ontvlambare Lieden (december '17)
 • Donderend applaus (november '17)
 • Honderdste (oktober '17)
 • Luie mensen (september '17)
 • Rommelmarktlezers (september '17)
 • Heel fijn (augustus '17)
 • Cursus Masterclassen 1 tot en met 9 (juli/augustus '17)
 • Oolbekking, de vergetene (juni '17)
 • De Zoen van Saskia (juni '17)
 • Drie per week (januari '17)
 • Wegwoorden Yolo Kids (januari '17)
 • Wegwoord kerstgedachte (december '16)

 

Vanaf 14 december 1999 staat de homepage van Peter de Zwaan op internet, op www.peterdezwaan.nl