Beschrijving

Suz Kcrams is directeur van het succesvolle bedrijf SuzCo, dat bemiddelt tussen uitvinders en potentiële fabrikanten. Wat slechts weinig mensen weten, is dat Kcrams ook het befaamde Alibibureau runt. Dit bureau verzorgt alibi’s voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Nog minder bekend is dat Kcrams, buiten de marges van de wet, met zijn kompaan Charlie alibi’s verzorgt voor criminelen, waarbij geweld en afpersing niet worden geschuwd. De enige die weet van de hoed en de rand is zijn secretaresse Carrol, een ex-escortgirl met wie Kcrams een verhouding heeft en die hem graag definitief aan zich wil binden.

Op een dag laat een wanhopige jonge vrouw een smeekbede om hulp achter op Kcrams antwoordapparaat. De stem doet hem aan zijn dochter Maryam denken en hij gaat meteen op onderzoek uit. Vanaf dat ogenblik gaat alles mis wat er maar mis kan gaan. Kcrams raakt betrokken bij een duistere zaak van seksueel misbruik en mishandeling, waarin hij plotseling zélf de hoofdverdachte wordt. Iemand heeft hem erin geluisd, iemand die een goede reden heeft hem intens te haten.

 

Fragment

‘Op zijn vijftigste verjaardag beloofde Suz Kcrams zich twee cadeaus. Geen boeken dikker dan 300 pagina’s. Nooit meer ergeren.’

 

Zo luidt het eerste hoofdstuk van ‘Het Alibibureau’

 

Recensie

Strak, afgebeten en zonder franje.

(Menno Schenke, AD)

 

Het zijn verhalen waarvan nouvelle-vague filmer Jean-Luc Godard kwijlend de filmrechten zou willen bemachtigen.

(Theo Capel in De Volkskrant)

 

Het Alibibureau heruitgave
Titel:Het Alibibureau heruitgave
Uitgever:Just Publishers
Jaar:2017
Serie:
Pagina's:316
Isbn:97890 8975 5513