Beschrijving

Bij De Eekhoorn zijn de eerste twee delen van de Toni en Teo-serie verschenen: moderner en eigentijdser dan Bob Evers, maar even spannend, snel geschreven en vol avonturen.

 

De hoofdpersonen van de TenT-serie zijn Toni en Teo Storm. Toni is zestien jaar maar is zo tenger dat ze twaalf lijkt, Teo is dertien maar ziet er door zijn lengte en omvang uit als zeventien.

Hun vader is de Nederlandse reisleider Benjamin Storm die tientallen jaren in de Verenigde Staten heeft gewerkt. Hun moeder, Conchita, is een Amerikaanse van Mexicaanse afkomst die beroepsmilitair is geweest in het Amerikaanse leger.

Pa en ma zijn naar Nederland verhuisd om daar een beveiligingsbedrijf te beginnen. Toni en Teo die allebei in de USA zijn geboren, willen het liefst terug naar Amerika.

 

Deel 2: Verwende Krengen

Als beloning voor hun optreden op The Six Seas waarbij Toni en Teo er achter komen op welke manier het mogelijk is als verstekeling mee te varen naar Mexico mogen ze samen met oom Art een reis maken op het nog grotere cruiseschip The Seven Seas dat van Rome via Gibraltar, Ierland en Schotland naar Amsterdam zal varen. Onder de ruim 2200 passagiers bevindt zich de familie Jordan, bestaande uit de miljonair Jordan Jordan III, zijn vrouw, zijn zoon Jordan IV en zijn dochter Lucille-Ella die alleen reageert als je haar Luna noemt. Pa is altijd weg, ma zit eeuwig te kaarten en de kinderen gedragen zich als verwende krengen met wie geen land is te bezeilen.

Omdat ze in Alaska dagenlang zoek waren, heeft pa een lijfwacht gehuurd. In zijn eentje heeft de man zijn handen vol aan de kinderen en Toni en Teo krijgen het verzoek hem te helpen. Niet door als lijfwacht op te treden, maar door de Jordan-kinderen in de gaten te houden en de lijfwacht te bellen als ze zich weer eens aan het misdragen zijn.

In Rome duikt Jordan de Vierde een speelhal in om urenlang computerspelletjes te spelen. Luna zet een winkelcentrum op stelten door zich vol te proppen met gebak, over te geven, opnieuw te schransen, weer over te geven, enzovoorts. Tussen de bedrijven door beledigt ze het personeel met als gevolg dat ze op straat wordt gegooid.

‘Ze heeft de eetstoornis boulimia,’ is de conclusie van oom Art. Toni beweert dat er meer is, maar wie gelooft nou een kind. Als Luna en haar broer verdwijnen zijn Toni en Teo de enigen die door hebben wat er aan de hand is.

 

Verwende krengen
Titel:Verwende krengen
Uitgever:De Eekhoorn
Jaar:2005
Serie:Toni en Teo
Pagina's:156
Isbn:ISBN 90 4541 055 9