Beschrijving

Bij De Eekhoorn zijn de eerste twee delen van de Toni en Teo-serie verschenen: moderner en eigentijdser dan Bob Evers, maar even spannend, snel geschreven en vol avonturen.

 

De hoofdpersonen van de TenT-serie zijn Toni en Teo Storm. Toni is zestien jaar maar is zo tenger dat ze twaalf lijkt, Teo is dertien maar ziet er door zijn lengte en omvang uit als zeventien.

Hun vader is de Nederlandse reisleider Benjamin Storm die tientallen jaren in de Verenigde Staten heeft gewerkt. Hun moeder, Conchita, is een Amerikaanse van Mexicaanse afkomst die beroepsmilitair is geweest in het Amerikaanse leger.

Pa en ma zijn naar Nederland verhuisd om daar een beveiligingsbedrijf te beginnen. Toni en Teo die allebei in de USA zijn geboren, willen het liefst terug naar Amerika.

 

 

Deel 1: De Vierkante Man

Toni en Teo krijgen de kans om naar de States te gaan als ze door oom Art die barmanager is op het cruiseschip The Six Seas worden uitgenodigd om een reis mee te maken van San Diego in Californië naar Mexico. Ze zeuren net zo lang tot ze mogen van hun ouders … op voorwaarde dat ze in San Diego logeren bij een tante tot het reusachtige schip aan de kade ligt.

Het gaat snel mis. Tante spreekt alleen Mexicaans, ze ruikt naar knoflook en ze wil voortdurend knuffelen. Toni en Teo willen vrijheid en zodra ze hun kans schoon zien gaan ze er vandoor. Als ze rondlummelen bij de aanlegplaats voor cruiseschepen zien ze een man die stiekem een loods binnenglipt. Een dag later zien ze dat de man op een handige manier als verstekeling aan boord van The Six Seas komt. In Mexico omzeilt hij op een nog slimmere manier de douane en verlaat hij het schip.

Toni en Teo weten dat duizenden Mexicanen elk jaar proberen om illegaal de Verenigde Staten binnen te komen, maar ze hebben nog nooit gehoord dat een Amerikaan stiekem probeert naar Mexico te glippen. En wat is er aan de hand met die grote man aan wie alles vierkant lijkt te zijn en die steeds weer opduikt?

In de Mexicaanse badplaats Puerto Vallarta vinden ze het antwoord en dat is zo verbijsterend dat geen volwassene hen gelooft.

 

(Een deel van dit verhaal is gebruikt voor het feuilleton Clandestiene streken op een cruiseschip, dat later is verschenen als deel 51 van de Bob Evers-serie.)

 

 

De Vierkante man
Titel:De Vierkante man
Uitgever:De Eekhoorn
Jaar:2005
Serie:Toni en Teo
Pagina's:156
Isbn:ISBN 90 4541 054 0