Beschrijving

Jeff Meeks is terug, in Lenny the Giant.

Het is de zesde misdaadroman met ‘loner’ Meeks.

 

‘Het was mijn eerste klus als lijfwacht en we haalden de voordeur. Toen zag ik iets. Ik nam een sprong, mijn schouder ving de kogel en ik was een held.’

 

Jeff Meeks is een eenling die na een mislukte overval op een casino in Denver door de politie wordt gezocht en door het land zwerft. In New Orleans huurt hij een mobilhome in een trailerpark en het liefst zou hij daar zijn dagen doorbrengen, zittend op de veranda samen met Levy Beaurevoir en een krat bier.

Levy is 1.90 meter lang en weegt ruim 130 kilo. Hij is getrouwd met een vrouw van 1.17 meter. Als Little Levy en Lenny the Giant doen ze mee aan wedstrijden dwergbowlen, de Louisiana-variant van dwergwerpen. Levy gooit Lenny over een baan met kegels en Meeks zorgt er voor dat de toeschouwers met hun vingers van de menselijke bal afblijven.

Door het neerschieten van Meeks wordt de gang van zaken verstoord en het wordt erger als vier mannen, gewapend met honkbalknuppels, een waarschuwing komen geven: bemoei je nergens mee. Jeff Meeks heeft geen idee waar hij zich niet mee mag bemoeien.

 

De werktitel van dit boek was ‘De dwergbowler’.

Lenny the Giant
Titel:Lenny the Giant
Uitgever:Ellessy
Jaar:2019
Serie:Jeff Meeks
Pagina's:297
Isbn:978-90-8660-391-6