Beschrijving

Dover, New Jersey is een van de plaatsen waar Lenny the Giant en Little Levy Beaurevoir geld hebben gestort. Jeff Meeks is hun erfgenaam. Als hij een deel van het geld heeft opgehaald wordt hij neergeslagen en beroofd.

Meeks achterhaalt de namen van zijn overvallers met wat hulp van de Spaans-Duitse Heather Schrier, die zich omschrijft als een ‘werkend meisje’ en vindt dat ze een wereldberoep heeft. Heather is al jaren op zoek naar haar zusje Emma die, nadat ze illegaal de grens overstak, in handen viel van een handelaar in jonge vrouwen en terecht kwam in de meidenschuur.

 

Fragment

Een minuut na sluitingstijd liep ik het filiaal van Wells Fargo uit, een halve minuut later lag ik languit op het grasveldje ernaast met een suizend hoofd, een dik oor en veel belangstelling van automobilisten die wel remden om te kijken maar niet stopten om te helpen.

Twee mannen klommen uit een vrachtauto, wezen naar me, knikten alsof ze het erover eens waren dat er echt een man naast de bank lag en haalden hun schouders op. In Dover, New Jersey moet meer gebeuren dan een beroving voor ze er overstuur raken.

 

Recensie

De avonturen van de eenzame cowboy brengt Jeff Meeks in het nieuwe boek van Peter de Zwaan naar Dover, een plaatsje in de buurt van New York. Meeks strandt daar met een kapotte auto en al snel begint de ellende. Hij huurt een kamer bij een prostituee, zijn bagage verdwijnt en hij komt in conflict met de plaatselijke onderwereldbaas. Tegelijk ontdekt hij dat er vrouwen worden mishandeld en verhandeld door deze criminelen. Dat gebeurt vanuit een schuur in de bossen die fluisterend de meidenschuur wordt genoemd.

De Twentse schrijver Peter de Zwaan weet ook van dit achtste boek in de serie rond zijn Amerikaanse held Jeff Meeks een uiterst boeiend verhaal te maken. Spannend, veel actie en toch ook met de voor zijn stijl kenmerkende humor.

De serie van De Zwaan doet denken aan de zeer succesvolle reeks van Lee Child. Meidenschuur is dan ook opnieuw een goed geschreven en boeiende thriller van de hand van een zeer ervaren thrillerauteur.

 

(Gijs Korevaar, Thrillerweb, ***** )

 

 

‘Een misdaadroman over mensenhandel en moord. In Dover, New Jersey wordt buitenstaander Jeff Meeks neergeslagen en beroofd. Samen met de prostituee Heather Schrier gaat hij op zoek naar zijn geld en haar vermiste zus.

Het boek is in nuchtere, zeer toegankelijke stijl geschreven. 'De meidenschuur' zal een breed publiek aanspreken.

Peter de Zwaan (Meppel, 1944) is een bekende Nederlandse schrijver, jeugdauteur en publicist. Hij schreef meer dan dertig boeken. Hij won eerder de prestigieuze Gouden Strop. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Jeff Meeks'.

 

(NBD Biblion)

 

De meidenschuur
Titel:De meidenschuur
Uitgever:Ellessy
Jaar:2022
Serie:Jeff Meeks
Pagina's:302
Isbn:978-94-6449-115-9